There are no premium topo images available for this route page at the moment. You can add new topo image on the topo page.
Rotpunkt, 7c
Första leden som bultades på övre väggen. Sista att klättras. Bultad av Dan Knutsson 2017 och klättrad av densamme på Sundsvall Rock Madness 30/4 -2022. Då Knutsson är lite fisförnäm och föredrar finjobb så borstades all mossa bort av Peter Nilsson.
Added by Peter Nilsson
Grade opinions
Video beta

You can embed videos from Instagram, Vimeo, and YouTube.

Add a video!

Ascents from public tick lists

Dan Knutsson
FIRST ASCENT
2022-04-30
Red point
Helgens mål lyckades efter betadiskussioner och några korta men barska bränn. Superkul att få återvända och komma upp denna gång! Fina flytt för att vara så pass krimpiga och fingertunga men dragningen är en aningen krystad och håller nere betyget lite. Tanken var mitt på väggen men uteslutningar på rep gör ingen lycklig så det blev en extra bult som följer naturlig dragning åt vänster-rampen nära slutet för att sen återvända mot ankaret. Går nog att få till en "direkt" eller höger-variant också via originalbulten för den som vill maxa ut klippan. Oändligt tacksam för allt jobb Peter, Linda och Anton lagt i denna sektor. Herzlich willkommen deutsch brechen schulter!
Björn Knutsson
2022-05-19
Red point
Kort och hård led med en fin start på det stora flaket sedan ett hårt boulder krux och så några fina moves på slutet. Håller med om att dragningen åt vänster blir det mest naturliga. Tack Dan, Peter och Linda för en fin testpiece. Tack Marcus för säkring och pepp
Linda Oscarsson
2023-05-19
Red point
7b+
Blir ju helt klart för lätt om man håller vänster efter kruxet.. får jobba in direktslutsvarianten..
Magnus Smedberg
2023-05-29
Red point
Fin! Kruxet passar nog en kortare kropp bättre, eller en starkare kropp, men helst både ock. Fin sträckning till topphyllan!

Public to-do list entries

Spenderade 3-4 sesh på denna försommar 2022. Gjort alla flytt, men kruxet var så hårt att det bara gick 1/10 gånger när man etablerade precis där. Behöver nog bli lite starkare...